Anouar Ennali

_49A9155-bewerkt.jpg
 

 

Anouar is een verhalenverteller in beeld, in woord en in muziek. 

Hij begon met acteren toen hij 15 jaar oud was. Zo was hij te zien in verschillende commercials en maakte zijn tv debuut met 'Lijn 32' van Maarten Treurniet. Ook was hij te zien in films als 'Snackbar', 'Pijnstillers' en tv series '4JIM' en 'La Famiglia'. In 2016 is Anouar aangenomen op de toneelacademie van Maastricht. Na bijna een jaar daar te hebben gestudeerd is Anouar gestopt met de opleiding en is hij teruggekeerd naar Amsterdam. Dit omdat hij daar niet kon stranden. Hij gelooft meer in de authenticiteit van een acteur dan in het 'afbreken en vormen' van één bepaalde acteur. Behalve een jaar op de toneelacademie heeft Anouar verschillende lessen en cursussen gevolgd om zich op te leiden voor zijn auteurschap als autodidact. Naast het acteren is Anouar altijd al bezig geweest met muziek schrijven en maken. Dit ging gepaard met het acteren toen hij in 2012 de soundtrack van 'Lijn 32' heeft geschreven en gemaakt. Gevolgd door de soundtrack van 'Snackbar' in 2012 en die van '4JIM' in 2015.


Anouar heeft muziek gemaakt met 2 andere artiesten onder de naam 'REDSTONE', maar hij maakt ook solo muziek.

Hij heeft ook een aantal keer opgetreden, zijn laatste keer met Redstone was in 2017 in de club 'Stairway of Heaven' in Utrecht.


Tijdens zijn studie in Maastricht is Anouar in aanraking gekomen met literatuur en dichtkunst. Dit was een interessant gebied voor hem en zo heeft hij zich ontwikkeld in 'Spoken Word'. 

Op 8 juli 2017 stond hij voor het eerst met zijn Spoken Word op het podium tijdens het Alkebulan festival in Tolhuistuin Amsterdam.

Inmiddels heeft hij al verschillende opdrachten uitgevoerd als Spoken Word artiest. 


Volg Anouar op Spotify en blijf op de hoogte van zijn nieuwste muziek en Spoken Word.

Volg Anouar op zijn social media en blijf op de hoogte.